torsdag 31. januar 2013

Spisestue

Spisestua er et blankt lerret. Som resten av huset. Lite interiør forløpig, men det kommer etterhvert. Bordet skal ut til fordel for elsklingens langbord når han flytter inn til sommeren. Skyvesenga som står på lager skal etterhvert fungere som sittebenk.
 
Varmepumpa er jeg ikke spesielt glad i, sånn interiørmessig. Varmemessig digger jeg den. Umulig å kamuflere, akkurat som tven...
 
 

onsdag 30. januar 2013

Sove på stua...

Bare et soverom er klart så langt. Derfor må jeg bo på stua. Helga er spennende. Er det mulig å sove lenger enn 07? Eller klarer barna å sove litt lenger enn vanlig? Avtalen er lydløse spill og ikke alt for høy lyd på tv til det er akseptabel helge-stå-opp-tid :)
 
 
 
 
Målet for de to neste ukene er å bli ferdig med vårt soverom. Gleder meg til å kunne lukke døren, klesskap og slippe å re opp sengen hver dag.

tirsdag 29. januar 2013

Stue

Litt sol og lys gjør underverker. Stuen er fremdeles uten bilder. Men det er greit å bruke litt tid på hvor de skal henges opp.
 
 
 
 
Et flott vårtegn fikk vi av venninnen min på lørdag, perleblomst.  Perfekt med blått!
 
 



lørdag 26. januar 2013

Varme

Endelig ble ovnen montert. Deilig å kunne gå på gulvet uten sko. Tennbrikketene får plass i et Norgesglass.
 
 
 

onsdag 23. januar 2013

Putekasse

Denne gamle kassen fant jeg i uthuset da vi flyttet inn. Jeg brukte den på bildet i NIBs utfordring, From within.
 
Den trengte en god dusj og tørk før jeg satte hjul på den.

 
 
 
 
 
Så får vi se hva kassen kommer til å romme. Det ble puter i dag.

 
 
 
 Note to self: Male lister...
 

søndag 20. januar 2013

Søndag

Første helg i nytt hus. Fremdeles mye å gjøre, men kjekt å henge opp gardiner, kroker, legge på plass nye håndkler, rydde og ordne.
Bolledeigen er satt og de første gjestene ventes.

søndag 13. januar 2013

Det flyttes

Ved hjelp av gode kollegaer har vi fått flyttet idag. I ekstrem kulde, 20 minus. Varmepumpa har ikke helt bestemt seg om den vil varme. Antagelig er det en kombinasjon av dårlig betjening fra nybegynnere. Jammen godt vedovnen blir installert på onsdag.

Nå er det enda mer kaos. Og sove på stua. Ikke tv/internett før 1,5 uke. Spennende! Ingen tidstyver tilgjengelig. Kanskje jeg endelig får lest siste Samartin boka som har ligget på nattbordet og støvet ned.


fredag 11. januar 2013

Graffiti

Nå som jenterommet stort sett er ferdig, kan den omfattende jobben med gutterommet begynne. Rommet skal få èn vegg med tapet. Gjerne i oransje som er en av favorittfargene. Internett har mange valg.
 
 
 
 
Men denne "tapeten", som vi er naboer til måtte jeg ta bilder av i dag. Bare for å sondere terrenget litte granne. Kanskje et utsnitt av den hadde blitt bra?



torsdag 10. januar 2013

Flytting

Det skjer ting. Det er kaos. Kjøkkenet er flyttet fra leiligheten til huset. Forhåpentligvis kaos før kos.
 
 
 
 
Det er ingen møbler eller lamper i stua. Så tok med lyslenka i dag. Må stæsje litt selv om ingenting er klart. Men det er strøm i stua! Yeah! 
 

 
 
Og i ulikhet med andre bloggere i dag, har jeg ikke utnyttet meg av den flotte sola til perfekt fotolys...

fredag 4. januar 2013

Håp

Med nesten ferdig jenterom er det deilig å ta noen bilder som viser at det er håp.
 
At rommet snart er ferdig. At 10 åringsjenta mi får husets første soverom, selv om hun må dele det med lillebror en stund fremover. At det blir koselig. At ønsket om lilla vegg fungerer fint selv om tapeten ikke har lilla i seg. At en må ha kaffepause (eller kaffi som vi vestlendiger sier) midt i oppussingen, gjerne med en marengs for å få opp blodsukkeret igjen.
 
Det er håp om innflytting om få uker.
 
 

 
Dette blir mitt første bidrag i NiBs januar utfordring From within.

Elektrisitet

...er en daglidags greie. En tenker ikke over at vi har det før strømmen går, eller som vi i det nye huset, ikke har det. Vel, hvertall nesten ikke... Vi har klart oss med èn stikkontakt i hver etasje. Den har vært knutepunktet for skjøteledning til lampe, kappsag, sirkelsag, multiverktøy, slipemaskin, radio (viktig for å holde humøret opp), vannkoker mm.




Onsdag kom elektrikkeren og begynte arbeidet med å skifte ut absolutt alt i huset. Det har tidligere vært brann i sikringsskapet. Skrusikringenes tid er over. Dyrt er det, men det må gjøres for å opprettholde sikkerheten. Stikkontaktene er allerede på plass i stua. Nytt sikringsskap virker fra onsdag. Lamper til gang, kjøkken og soverom er innkjøpt.
 
Det nærmer seg!

tirsdag 1. januar 2013

Bad

Da vi overtok huset var tanken å rive ut badet og utvide mot soverommet vårt. Heldigvis lot vi det være. Nå får det stå slik det er til vi bygger nytt inngangsparti. Planen er å utvide badet over ny hall. Bedre løsninger kommer gjerne etter å ha fundert en stund.
 
 
 

Badet er trangt og ulekkert, men er tett og fungerer. Kanskje får det en rask omgang med malekosten og fjerning av høyskapet som går utover dørkarmen... Noen åpne hyller burde løse oppbevaringsbehovet. Og for å slippe blottlegging av nakne stumper, en folie på vinduet: Lys inn, innsyn ut.
 
 

Godt nytt år

Godt nytt til dere! Årets nyttårsselskap skulle tilbringes sammen med to andre familier, men begge familiene ble liggende strekk ut med feber. Da er det fint å ha flere venner som ikke hadde noen planer for kvelden. Vi lagde mat hjemme og tok den med oss. Koselig kveld :)
 
 
Lyslenke fra Clas Ohlson