tirsdag 30. oktober 2012

Tannpine...

Bokstavelig talt. Har trekt en visdomstann. Jeg tenkte at dette går jo bra, men da bedøvelsen gikk ut var det ikke så bra likevel. I tillegg klarte jeg å få P-bot... Ikke bra. Men med litt te fra Indiska så ble det litt bedre. Pluss ispose og Ibux...


mandag 29. oktober 2012

Mandag

Jeg har fått brukt skruekofferten min i dag. Da jeg sluttet i kommunen på heltid fikk jeg denne kofferten full av treskruer. Mine kollegaer mente jeg ikke skulle ha noen gave fra Christania Glassmagasin, men noe praktisk og syntes dette passet mye bedre. Det syntes jeg også. Jeg fikk også en tykk hagebok. Flotte gaver!
 



Sakte skrider det fram. Har fått opp noen plater i stua i dag, så langt jeg kom på 1 time før jeg måtte haste videre til neste post på programmet. Eldste jenta og jeg fikk også grunna veggene på rommet hennes i kveld. Stas å få være med.

søndag 28. oktober 2012

Metallånde

Og da mener jeg ikke stålånde.
 
Dagen startet veldig bra. Barna sov lenge. Jeg stod opp 8.30, trodde jeg. Viste seg at klokken var 7.30, men det gjorde ingenting. Lagde meg 1 liter kaffe. Drakk nesten alt (!) i løpet av de neste timene mens jeg leste meg gjennom alle bloggene jeg er følger av. Noe av det beste jeg vet med søndagene. Ikke noe stress. Barna ser på tv, eller gjør andre ting. Jeg gikk i skytteltrafikk mellom kaffetrakterer og Ipaden mens huset sakte våknet. Litt skjelven og kvalm etter all kaffeen spiste vi frokost, og så av gårde til huset igjen.
 
Mannen skulle kutte noen overflødige metallrør på kjøkkenet og fikk nesa og munnen full av metallstøv. Brukte briller, men ikke maske. Det ble en kort dag. Irriterte slimhinner funker dårlig når en skal pusse opp. Så i morgen blir det innkjøp av maske. I dag blir det ingen "se hvor langt vi har kommet bilder". I steden blir det blomster. Mye hyggeligere enn metallånde. Gleder meg til våren for å se hva som dukker opp i hagen av blomster. Elsker avskårne blomster også. Denne buketten var de første blomstene jeg fikk av elsklingen :) Den ble laget på Tornerose som er den fineste blomsterbutikken på Lillehammer. Synes jeg hvertfall. Og at det ikke var roser igjen den dagen syntes ikke jeg gjorde noe. Rosa og blått er helt fantastisk!
 
 

lørdag 27. oktober 2012

TTT

TTT Ting Tar Tid. Etter diverse butikkrunder, som tar lang tid, kunne vi endelig begynne å bygge. Ikke bare rive. Vi måtte legge nytt tak og vegger både i stua og på kjøkkenet. Det var rupanel under takplatene og korepanelen.
Før - ved visning

I dag
 
Jeg hadde håpet på samme type panel som i spisestua, men den gang ei. Men nå er taket i stua ferdig. Så får vi se hvor langt vi kommer i morgen.

onsdag 24. oktober 2012

Sebra

Etter å ha vært i Afrika i mai i år, har jeg fått litt dilla på sebra. Det var sebra overalt i Etosha nasjonalpark i Namibia. Vi såg løve også, men det var på lenger avstand. Sebraen kom veldig nærme bilen vi satt i. Og jeg skal si deg, de stinker!

 
Sebraen er omtrent som en hest i størrelse. Da skjønner du hvor stor den elefanten var!
 
 
 
Grunnen til at jeg kom inn på sebra er at vi skal ha sebratapet på kjøkkenet. Ikke mye, men ganske effektfullt mellom over- og underskapene. Jeg var med en venninne på Kammerset interiør for å se på kjøkkentapet for noen måneder siden. Ikke til meg, men til henne. Da vi såg sebratapet ble vi i fyr å flamme begge to. Bra for meg at mannen hennes ikke likte den! Min kjæresten synes den var kul selv om han synes jeg er litt sprø...

 
Det er en vinyltapet og har 70 cm bredde. Den har kvadratiske felter og kan derfor legges på langs. Perfekt! Da slipper vi skjøter.

søndag 21. oktober 2012

Spiker, igjen...

Spikerhjerte?


Eller spikergrrrr!? Dratt opp spiker i tre timer i dag. Dette er bare halvparten. Men gulvene blir fine! Tilslutt.


lørdag 20. oktober 2012

Spiker

Idag har vi revet gulvet i begge etasjer. Det nærmer seg at slipemannen kan komme å gjøre jobben sin.
 
 
Det tok noen timer å få opp spikerene. For det er ikke akkurat 20 spiker pr plate, men snarere 10 000! Det er ikke mulig å få brekkjernet i mellom to spikere en gang. Er det mulig...Elsklingen jobber så svetten siler.
 


Nå er junkfooden fortært og dusjen neste. Sofa og sløv tvtitting resten av kvelden.

fredag 19. oktober 2012

Riving


I går kom sugebilen og sugde ut all treflisen på loftet. Et par timers jobb så kan vi isolere, plate og lage sovealkove til gutta. Containeren kom selvsagt samtidig med at sugebilen stod mitt på tunet, men han var så grei og kom tilbake et par timer senere.

Min snille venninne, Linda, kom for å se på huset. Hun tilbød seg å hjelpe med rivinga av kjøkkenet. Hun ville gjerne prøve brekkjernet og et mer gjenstridig 50-talls kjøkken skal du lete lenge etter. Slike kjøkken er veldig solide! Heltre og mange, svære spikere. Jeg var litt bekymret for hennes blanke, nye Dr Martens sko, men det gjorde ingenting mente hun. Det var bare bra viss de fikk litt riper så såg de ikke så nye ut!
Blanke arbeidssko. Et must!
Snill venninne
 
Gulvet på kjøkkenet ble også revet. Snakk om spikermatte! Spiker hver 3-5 cm. Tror huset hadde stått solid gjennom en stjernekrig! En litt frustrert kjæreste…Men gulvene er veldig fine. Smale granbord. De skal slipes og settes inn med gråpigmentert voks eller lakk.

Bak kjøkken innredningen og under gulvet var det små skatter i dag også. Et gammelt bilde fra slik det så ut her før. Må forhøre meg når det er tatt. Bak krydderhylla fant jeg en håndskrevet blomsterliste med latinske navn over stauder som antagelig har stått i hagen. De skal bli plantet til våren. To 10-øringer fra 1925 og 1926, og en 1-øring fra 1961. Ingen store verdier, men veldig morsomt. Må sette dem i ramme.

Dagens skatter
 
I dag skal første containerlast tømmes. Den er stappfull på et døgn…Mye er revet i 1. og 2. etg. Forandringer i planene allerede. Det var rupanel i stua, ikke vanlig panel slik som i spisestua. Derfor må vi plate der. Det samme i taket. Men allerede ser det bedre ut da vi fikk bort koreapanelen.
Koreapanel

Stue etter koreapanel

 Jeg må ønske meg kamera til jul, ser jeg. Og antagelig et fotokurs :)
 

torsdag 18. oktober 2012

Nytt hus!


Dagen var kommet. Jobbe, hente barn, overta huset. MyraHuset.

Skrive under på papirene, lese av strømmen, se huset tomt for første gang. Få informasjon om stoppekranen inne og ute, nøkkelen til carporten. Lykkelig eier av mange Norgesglass.
 
Den gamle vedfyrte jernkjelen til å vaske klær, står igjen i kjelleren. Rørepinnen ligger der også. Noen gamle kofferter står i spisestuen med gamle klær og bøker. Håper jeg kan bruke det til noe. Det lå en flott, svart kjole i den ene kofferten. Lurer på om den passer…

Hagen på 1,3 mål har vinterepler, glassepler, “vanlige” epler. Midt i hagen er en kjempediger pion som trenger litt stell. En gang var tidligere mor i huset en stabil staudesteller. Det skal komme mange stauder til våren. Godt det er høst så jeg ikke fristes til å være i hagen.

Videre til Biltema for å kjøpe arbeidshansker og vernebriller. Oppdager at kortet ligger i en annen jakke i leiligheten. Ingenting å gjøre med det. Hjem og lager middag, henter barn på vennegruppe og videre på speideren. SÅ til Biltema igjen, denne gangen med kortet i lomma. Kjøper det jeg skal. Endelig komme seg alene inn i huset uten megler og tidligere eier. Nå er vi eiere.

Elsklingen kommer fra jobb. Og så er vi i gang. Vi river alt vi skal i 2.etg utenom badet. Kanskje vi blir ferdig til jul? Det er lov å være optimist.  
Kjøkken nr to i 2.etg
 
Etter riving

Barna måtte også hjelpe til å rive gulvet etter at vi fant en 10-øring fra 1945. Kanskje det var en skatt under gulvet?